Укупно приказа странице

уторак, 7. фебруар 2012.

Ljubavni slatkiši za dvoje

Mafini od jagode
Recept za mafine od jagode s jogurtom.

Sastojci:

  • Jagode…50g
  • Vanillin šećer…1kom
  • Brašno…200g
  • Prašak za pecivo… 2 kom.
  • Bademi..60g
  • So…
  • Jaja…2 kom.
  • Suncokretovo ulje…0.8dl
  • Punomasni jogurt…150g
  • Šećer…100 g

Priprema:

  • Dobro operite jagode i naseckajte ih na sitne komade. Pospite vanillin šećer preko nasečenih jagoda.
  • U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe.
  • U drugoj činiji umutite jaja, dodajte ulje, jogurt i šećer. Dodajte jagode i sve dobro izmešajte.
  • Dodajte suve sastojke u činiju sa tečnim sastojcima i dobro promešajte.
  • Uzmite papirne korpice za mafine i ispunite ih pripremljenom smesom. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
  • Dekorišite mafine malim crvenim srcima od marcipana

Srca od badema

Recept za kolačiće od cimeta, badema i seckanih badema

Sastojci:

  • Brašno... 250g
  • Šećer ... 100g
  • Vanilin šećer ... 1 kom.
  • So
  • Cimet
  • Žumance ... 3 kom.
  • Margarin ... 200g
  • Bademi ... 70g
  • Bademi - seckani... 70g
  • Šećerni premaz, obojen crvenom jestivom bojom ili crveni fondan

Pripema:

  • U činiji pomešajte brašno, šećer, vanillin šećer, so, cimet i dva žumanceta.
  • Dodajte margarin i bademe i mešajte dok ne dobijete glatku masu.
  • Razvucite masu i napravite kolačiće kalupom u obliku srca.
  • Stavite ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Prekrijte srca umućenim žumancima u koja ste dodali malo mleka.
  • Pecite kolačiće oko 10 minuta na 200° C.
  • Prekrijte ih sa crvenim šećernim premazom ili fondanom.

Čokoladna torta

Recept za tortu od čokolade sa čokoladnom kremom

Sastojci:

Sastojci za čokoladnu tortu
  • Jaja ... 8 kom
  • Šećer... 240g
  • Brašno ... 140g
  • Čokolada u prahu ... 100g
  • Gotov fil za torte sa ukusom čokolade ... 1l
  • Čokolada za kuvanje ... 250g
Za dekoraciju
  • Srce od crvenog marcipana, ruže ili neki drugi romantičan detalj

Priprema:

  • Napravite biskvit od brašna, jajaja, šećera i čokolade u prahu. Pecite u rerni oko 20 min. na 180 stepeni.
  • Pripremite fil po uputstvu sa kesice.
  • Rastopite čokoladu za kuvanje, dodajte je u fil i promešajte.
  • Kad se biskvit malo ohladi, isecite ga na željeni oblik je i prelijte čokoladnom kremom.
  • Dekorišite tortu crvenim srcima od marcipana

Нема коментара:

Постави коментар