Mafini od jagode
Recept za mafine od jagode s jogurtom.
Recept za kolačiće od cimeta, badema i seckanih badema
Recept za tortu od čokolade sa čokoladnom kremom
Sastojci:
- Jagode…50g
- Vanillin šećer…1kom
- Brašno…200g
- Prašak za pecivo… 2 kom.
- Bademi..60g
- So…
- Jaja…2 kom.
- Suncokretovo ulje…0.8dl
- Punomasni jogurt…150g
- Šećer…100 g
Priprema:
- Dobro operite jagode i naseckajte ih na sitne komade. Pospite vanillin šećer preko nasečenih jagoda.
- U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe.
- U drugoj činiji umutite jaja, dodajte ulje, jogurt i šećer. Dodajte jagode i sve dobro izmešajte.
- Dodajte suve sastojke u činiju sa tečnim sastojcima i dobro promešajte.
- Uzmite papirne korpice za mafine i ispunite ih pripremljenom smesom. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
- Dekorišite mafine malim crvenim srcima od marcipana
Srca od badema
Sastojci:
- Brašno... 250g
- Šećer ... 100g
- Vanilin šećer ... 1 kom.
- So
- Cimet
- Žumance ... 3 kom.
- Margarin ... 200g
- Bademi ... 70g
- Bademi - seckani... 70g
- Šećerni premaz, obojen crvenom jestivom bojom ili crveni fondan
Pripema:
- U činiji pomešajte brašno, šećer, vanillin šećer, so, cimet i dva žumanceta.
- Dodajte margarin i bademe i mešajte dok ne dobijete glatku masu.
- Razvucite masu i napravite kolačiće kalupom u obliku srca.
- Stavite ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Prekrijte srca umućenim žumancima u koja ste dodali malo mleka.
- Pecite kolačiće oko 10 minuta na 200° C.
- Prekrijte ih sa crvenim šećernim premazom ili fondanom.
Čokoladna torta
Sastojci:
Sastojci za čokoladnu tortu
- Jaja ... 8 kom
- Šećer... 240g
- Brašno ... 140g
- Čokolada u prahu ... 100g
- Gotov fil za torte sa ukusom čokolade ... 1l
- Čokolada za kuvanje ... 250g
Za dekoraciju
- Srce od crvenog marcipana, ruže ili neki drugi romantičan detalj
Priprema:
- Napravite biskvit od brašna, jajaja, šećera i čokolade u prahu. Pecite u rerni oko 20 min. na 180 stepeni.
- Pripremite fil po uputstvu sa kesice.
- Rastopite čokoladu za kuvanje, dodajte je u fil i promešajte.
- Kad se biskvit malo ohladi, isecite ga na željeni oblik je i prelijte čokoladnom kremom.
- Dekorišite tortu crvenim srcima od marcipana
Нема коментара:
Постави коментар